Övrigt

Blodpuddingbitar

2010-03-11 21:04 #0 av: Emma-U

Lärde mig idag att Tyra har en ny favoritgodis - ett godis som är så busenkelt att göra att det nästan är pinsamt.. Ni skulle bara veta vad hon smörar för mig nu för att få mer! Vi ger er; Blodpuddingbitar.

BlodpuddingbitarKöp en blodpudding, vilken som helst egentligen. Jag valde ICAs egna blodpudding genom att titta på innehållsförteckningen.
Valde direkt bort de blodpuddingar som det stod vatten först på, valde även bort dem med lök i (dock fanns det lökpulver i den jag valde, men det kändes bättre).

Det finns även sockerfria, men de jag hittade som var sockerfria var det lök i - lite som pest eller kolera, men ändå Glad


Ingredienser
1 styck blodpudding

 

Gör så här;

1. Sätt ugnen på hundra (100) grader.

2. Skär upp blodpuddingen i tärningar. Jag valde modell mindre eftersom Tyra är hund modell mindre.


3. Lägg tärningarna på bakplåtspapper på en ugnsplåt, sprid ut dem och se gärna till att de inte sitter ihop.

Blodpuddingbitar


4. När ugnen blir 100 grader öppnar ni den och sätter in plåten med tärningarna. Men stäng inte ugnen, den ska vara öppen ungefär en decimeter under 'bakningen'.
Jag valde att sätta två ihoprullade grytlappar som höll ugnsluckan öppen.


5. Ställ äggtimers på en cirka (1) timma och busa med hunden så länge. (Detta beror förståss på hur små du gjort tärningarna, mina var inne i cirka 50 minuter.)

Blodpuddingbitar


6. När klockan ringer tar du ut tärningarna och låter dem svalna.
Sen är det bara att servera din hund.

 

Blodpudding är speciellt bra för tikar som ska till att löpa/löper eftersom blodpuddingen innehåller gott om järn - vilket är bra för alla tikar och människotjejer för den delen Skrattande

Din hund kommer älska dig, om möjligt, ännu mer efter att du bjudit på denna delikatess en gång!

Blodpuddingbitar

 

Mycket nöje! Skrattande

Text: Emma-U
Bild: Emma-U

Anmäl
2010-03-12 16:15 #1 av: kicmat

Det låter som ett bra recept, får nog pröva någon gång.

Vi brukar göra "kycklingchips" till Joy. Kokar några kyckling fileer, skivar dom tunt sen in i ugnen i 125 grader tills dom är gyllen bruna. Det är det bästa som Joy vet jag tror hon kan göra vad som helst för det godiset.

Anmäl
2010-03-12 16:50 #2 av: LinaK

Detta ska jag absolut testa göra till Algot, det tror jag han skulle gilla Glad Men undrar hur lång hållbarhet det är på detta godis?

// Lina - VärdBichon Kolla gärna in min blogg:
http://linaalgotsigge.blogg.se

Anmäl
2010-03-12 18:02 #3 av: Emma-U

#1 Åh, det hade nog Tyra också gillat - hon älskar kyckling Glad

#2 Bra fråga, har ingen aning faktiskt.. Men man får väl hålla koll på dem, lukta på dem då och då och se till att de är färska.
Annars kan man ju halvera blodpuddingen, frys in ena halvan och 'baka' den andra. Det godiset räcker kanske en-två veckor beroende på hur mycket man ger. När det börjar ta slut är det bara att ta upp den andra halvan och göra iordning den med Glad

Anmäl
2010-03-14 00:54 #4 av: ms-mee

Annars torkar man allt, stoppar in i frysen och tar fram efter behov :)

Men det har rätt bra lång hållbarhet i kylen också :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.