Lärde mig idag att Tyra har en ny favoritgodis - ett godis som är så busenkelt att göra att det nästan är pinsamt.. Ni skulle bara veta vad hon smörar för mig nu för att få mer! Vi ger er; Blodpuddingbitar.
Köp en blodpudding, vilken som helst egentligen. Jag valde ICAs egna blodpudding genom att titta på innehållsförteckningen.
Valde direkt bort de blodpuddingar som det stod vatten först på, valde även bort dem med lök i (dock fanns det lökpulver i den jag valde, men det kändes bättre).
Det finns även sockerfria, men de jag hittade som var sockerfria var det lök i - lite som pest eller kolera, men ändå
Ingredienser
1 styck blodpudding
Gör så här;
1. Sätt ugnen på hundra (100) grader.
2. Skär upp blodpuddingen i tärningar. Jag valde modell mindre eftersom Tyra är hund modell mindre.
3. Lägg tärningarna på bakplåtspapper på en ugnsplåt, sprid ut dem och se gärna till att de inte sitter ihop.
4. När ugnen blir 100 grader öppnar ni den och sätter in plåten med tärningarna. Men stäng inte ugnen, den ska vara öppen ungefär en decimeter under 'bakningen'.
Jag valde att sätta två ihoprullade grytlappar som höll ugnsluckan öppen.
5. Ställ äggtimers på en cirka (1) timma och busa med hunden så länge. (Detta beror förståss på hur små du gjort tärningarna, mina var inne i cirka 50 minuter.)
6. När klockan ringer tar du ut tärningarna och låter dem svalna.
Sen är det bara att servera din hund.
Blodpudding är speciellt bra för tikar som ska till att löpa/löper eftersom blodpuddingen innehåller gott om järn - vilket är bra för alla tikar och människotjejer för den delen
Din hund kommer älska dig, om möjligt, ännu mer efter att du bjudit på denna delikatess en gång!
Mycket nöje!
Text: Emma-U
Bild: Emma-U