Månadens hund

Månadens hund - Bichon havanais

2010-03-02 19:00 #0 av: LinaK

Varje månad kommer en medlem på Bichon iFokus att få berätta lite mer om sin hund. Denna månad är det medlemmen "kicmat" som presenterar sin Bichon havanais tik Joy...

object000.jpg
Söta Joy!
Foto: kicmat

Berätta om din hund;

Vår Joy är född på Semlans kennel i Skåne. Vi hämtade henne den 21 Maj 2009. Det var nog det mest spännande vår familj gjort och det visade sig sen att hon nog är den mest godmodiga o snälla hund man kan tänka sig.

Varför valde du att skaffa just denna ras?

Vi bestämde oss för att skaffa en Bichon av den anledningen att jag är allergisk mot pälsdjur, men av någon anledning så reagerar jag inte på den här rasen.

DSC_0102.jpg
Joy som valp.
Foto: kicmat

Vilka positiva och negativa sidor har din hund?

Hon har en mängd positiva sidor, hon är : snäll,vänlig,lyhörd,lättlärd,hundvänlig,rolig,trygg o väldigt stabil.Man kan bara inte låta bli att tycka om henne. Hon har så vitt jag kan se inga negativa sidor. Det är en anledning till att jag funderar på att hon ska få ha valpar. Så att fler kan ta del av hennes otroligt fina sidor.

Skulle du kunna tänka dig att skaffa en till hund av samma ras som du har nu?

Hennes fina lynne är en till anledning att vi skulle kunna tänka oss att ha en till Havanaise. Joy's "mamma" ska ev. paras till våren. det kommer att bli svårt att låta bli att tinga en valp till.

DSC_0029.jpg
Joy ute i snön och leker.
Foto: kicmat

Utför du någon aktivitet med din hund?

Vi har gått vardagslydnad med joy, det klarade hon fint. Ev. ska vi börja på agillity. Hon är både kvick o lätt lärd och jag tror hon kan tycka det är kul.

Vi har några agillity hinder i trädgården och dom forcerar hon utan problem.

Berätta i korthet hur en typisk vardag ser ut med din hund:

Eftersom jag är hemma hela dagarna så är hon med mig i stort sett hela tiden. Vi börjar alltid dagen med en lång promenad, då hon får springa lös o träffa en massa roliga hund kompisar. Sen blir det mat och sova. Det blir en hel del päls vård den här årstiden, men eftersom hon finner sig i det mesta så är det inte ett problem. Lite senare på dagen brukar hon följa med när vi åker ut med bilen eller går en liten runda. När skolan är slut kommer Mathilda hem och då blir det lek o ev. lära sig nya trix. Kvällsrunda och sen mysa med familjen vid tvn.

Vad är det roligaste du gjort tillsammans med din hund? Något speciellt minne?

Det roligaste med Joy är att hon alltid finns hos oss, alltid lika glad o go. Hon älskar att åka bil, så hon följde med oss på en liten semester tripp till Dalarna. Hon skötte sig exemplariskt, det känns som om bara hon får vara med oss i familjen så spelar det ingen roll var hon är.

DSC_0286.jpg
Denna härliga bild på Joy var med i tidningen "Härliga Hund".
Foto: kicmat

Vad är det tråkigaste som hänt din hund?

Det tråkigaste som hänt var när hon fick till djursjukhuset sent en kväll. Det visade sig att hon hade fått "sandinpackning" i tarmen. Hon älskar att springa nere vid havet o leka med tång. Tydligen så har hon även ätit av den och det blev stopp i magen. Hon fick tillbringa 2 dagar på djursjukhuset.Det var fullt pådrag med röntgen, dropp o smärtstillande. Gissa om vi hade dåligt samvete, men vi hade inte en tanke på att hon kunde bli förstoppad. Efter detta så fick hon "strandförbud". Nu har vi henne under noggrann uppsikt. det är inte det billigaste att ha sin hund på sjukhus, även om dom är väl försäkrade. Men det spelar ingen roll vad det kostar huvudsaken är att dom blir friska igen. Det var lite kul när vi skulle hämta hem henne, veterinären kallade henne för "den vilda o vackra". Kan väl stämma in rätt så bra tycker vi.Observera att det INTE är tillåtet att kopiera bilderna i artikeln!

// Lina - VärdBichon Kolla gärna in min blogg:
http://linaalgotsigge.blogg.se

Anmäl
2010-03-04 17:11 #2 av: LinaK

Joy är så himla fin. Gillar svart/vita havanaiser Skrattande

// Lina - VärdBichon Kolla gärna in min blogg:
http://linaalgotsigge.blogg.se

Anmäl
2010-03-04 17:45 #3 av: Valpar

Joy är otroligt söt! Jag såg henne i härliga hund, tänkte att det var minsann en söt hund Kyss

Anmäl
2010-03-04 20:37 #4 av: Bella-R

Vilken rolig artikel, Joy är så fin & namnet passar henne :)

Anmäl
2010-03-04 22:40 #5 av: Emma-U

Åh vad fin hon är..  Riktigt roligt att fördjupa sig i andras hundliv såhär Glad

Anmäl
2010-03-08 11:49 #6 av: OzzysMatte

håller med #5 !Riktigt roligt att läsa lite mer ingående om en hund. Fler sådana här tack!Så man får lära känna era hundar :)

Anmäl
2010-03-11 22:00 #7 av: Emma87

Vilken bra idé med Månadens hund! Joy är verkligen fin och hon verkar vara en underbar hund. Intressant och rolig läsning och fina bilder :)

#3 Åh, vilket nr? Jag brukar köpa den tidningen så då finns nog den bilden i något av mina ex här hemma, vore kul att leta upp den :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.